Вокален педагог – Виктория Георгиева

Вокален педагог – Виктория Георгиева

LOREM CORPORATE CEO

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Поп и джаз музиката са нейната страст.

 

Виктория Георгиева, или само Вики, е вокален педагог с над 5-годишен опит като преподавател по пеене както на деца и тийнейджъри, така и на възрастни. Тя е съосновател на ViPart School и един от първите преподаватели в новообразувалата се тогава музикална школа. Нейният дълбок професионализъм и изключителното ѝ чувство за хумор правят всеки един от нейните уроци по пеене във ViPart интересен, изпълнен с нова информация, практически насочен и, разбира се, забавен! 

 

Коя е музата ѝ?Нейната муза е първата ѝ преподавателка – „с плитката“, винаги носеща артистичен дух, истинска вътрешна и външна красота, и огромна усмивка. Тази талантлива жена, вдъхнала на Вики куража да направи първите си крачки в музиката, е Албена Станоева. Така Вики попада, малко по-късно, на втората си преподавателка по пиано – Елка Кушкова, която помага на нашето момиче да открие певческия си талант. “Тези две жени отвориха за мен вратите на един приказен свят, в който желая крачка по крачка да продължа напред – обещание и мечта, която следвам и днес.” – казва Виктория. 

 

Професионалният път на вики

Поради липсата на възможност да придобие музикално образование в родния си град, 12-годишната тогава Вики намира алтернатива и става част от музикална школа „Илия Бърнев“, а в последствие при маестро Красен Иванов – диригент на разградския градски хор и симфоничен оркестър, младежка вокална студия към Народно читалище „Развитие“ 1869 г. – гр. Разград.

От средата на 2014 г. става част от музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – гр. Велико Търново. “Театърът разшири мирогледа ми, показвайки ми красотата на света, поставена на сцената – едно пътешествие през различни епохи, в различни сценични образи и костюми.” Зад всичко това се крият много дисциплина, отговорност , както и целият външен свят, отразен с много вдъхновение и пречупен на сцената през изкуството на музиката и драмата. В този период тя е част от преподавателския екип на ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. Велико Търново. “Един от най-прекрасните ми периоди досега – там почувствах магията да съм преподавател: да успея да синтезирам много информация за музиката, която да предам успешно на „малките“, учейки ги да заобикнат музикалния свят и да запаля онзи пламък, така както се бе случило с мен.”

През 2017 г. тя се дипломира като студент в редовна форма на обучение по специалността „Педагогика на обучението по музика“ със специален предмет поп и джаз пеене. По време на следването си се е концентрирана в две направления, които оставят траен отпечатък върху нея, извън всички участия в концерти и фестивали – театърът и децата.

През 2020 г. Вики завършва своя магистър „Мюзикъл – музикална драма и комедия”. Убеждава се, че музиката отразява същността ѝ най-пълно. За разлика от театъра, в тези два стила тя намира начин да изрази себе си като артист на сцената в продължителна и директна комуникация с публиката. По този начин съумява също да предава своята емоция възможно най-освободено, развивайки се като солов изпълнител.

Започва да разбира истински музиката, вземайки участие в концерти под формата на дуети, трио или групи с различни инструменталисти. Оттогава досега различни стилове имат силно присъствие в живота ѝ. “Ако мога да перифразирам героя на Ричард Гиър във филма „Хубава жена“: „Музиката – или се влюбваш в нея, или не. Ако се влюбиш в нея, то е за цял живот. Ако ли не, можеш да се научиш да го цениш, но никога няма да стане част от душата ти“.”