Вокален педагог - Виктория Георгиева

DFC18098-8DB6-4114-82A4-949C2C3C1737 2

Поп и джаз музиката са нейната страст.

 

Виктория Георгиева, или само Вики, е вокален педагог с над 5-годишен опит като преподавател по пеене както на деца и тийнейджъри, така и на възрастни. Тя е съосновател на ViPart School и един от първите преподаватели в новообразувалата се тогава музикална школа. Нейният дълбок професионализъм и изключителното ѝ чувство за хумор правят всеки един от нейните уроци по пеене във ViPart интересен, изпълнен с нова информация, практически насочен и, разбира се, забавен! 

 

Коя е музата ѝ?

 

Нейната муза е първата ѝ преподавателка – „с плитката“, винаги носеща артистичен дух, истинска вътрешна и външна красота, и огромна усмивка. Тази талантлива жена, вдъхнала на Вики куража да направи първите си крачки в музиката, е Албена Станоева. Така Вики попада, малко по-късно, на втората си преподавателка по пиано – Елка Кушкова, която помага на нашето момиче да открие певческия си талант. "Тези две жени отвориха за мен вратите на един приказен свят, в който желая крачка по крачка да продължа напред – обещание и мечта, която следвам и днес." - казва Виктория. 

 

Професионалният път на вики

Поради липсата на възможност да придобие музикално образование в родния си град, 12-годишната тогава Вики намира алтернатива и става част от музикална школа „Илия Бърнев“, а в последствие при маестро Красен Иванов – диригент на разградския градски хор и симфоничен оркестър, младежка вокална студия към Народно читалище „Развитие“ 1869 г. – гр. Разград.

От средата на 2014 г. става част от музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – гр. Велико Търново. "Театърът разшири мирогледа ми, показвайки ми красотата на света, поставена на сцената – едно пътешествие през различни епохи, в различни сценични образи и костюми." Зад всичко това се крият много дисциплина, отговорност , както и целият външен свят, отразен с много вдъхновение и пречупен на сцената през изкуството на музиката и драмата. В този период тя е част от преподавателския екип на ОУ „П. Р. Славейков“ - гр. Велико Търново. "Един от най-прекрасните ми периоди досега – там почувствах магията да съм преподавател: да успея да синтезирам много информация за музиката, която да предам успешно на „малките“, учейки ги да заобикнат музикалния свят и да запаля онзи пламък, така както се бе случило с мен."

През 2017 г. тя се дипломира като студент в редовна форма на обучение по специалността „Педагогика на обучението по музика“ със специален предмет поп и джаз пеене. По време на следването си се е концентрирана в две направления, които оставят траен отпечатък върху нея, извън всички участия в концерти и фестивали – театърът и децата.

През 2020 г. Вики завършва своя магистър „Мюзикъл – музикална драма и комедия”. Убеждава се, че музиката отразява същността ѝ най-пълно. За разлика от театъра, в тези два стила тя намира начин да изрази себе си като артист на сцената в продължителна и директна комуникация с публиката. По този начин съумява също да предава своята емоция възможно най-освободено, развивайки се като солов изпълнител.

Започва да разбира истински музиката, вземайки участие в концерти под формата на дуети, трио или групи с различни инструменталисти. Оттогава досега различни стилове имат силно присъствие в живота ѝ. "Ако мога да перифразирам героя на Ричард Гиър във филма „Хубава жена“: „Музиката – или се влюбваш в нея, или не. Ако се влюбиш в нея, то е за цял живот. Ако ли не, можеш да се научиш да го цениш, но никога няма да стане част от душата ти“."

 

СВЪРЖИ СЕ С НЕЯ