Музикална школа ViPart School

 

 

ЗА НАС

Добре дошли в музикална школа Vipart School!

Нека започнем от името – ViPart е съчетание между Vi – Виктория и Part – Партовска. Или иначе казано – новообразувала се музикална къща за вокална и инструментална практика. Наричаме се точно “къща”, защото всеки при нас се чувства като вкъщи! При нас може да изучавате пеене, солфеж, хармония, пиано, китара и още безброй интересни неща. Ние сме усмихнат, млад екип, с желание да запалим искрата, както бе запалена тя и при нас още в ранна детска възраст. Нашите двама съоснователи са Viktoriya Mihaylov и Gabriela Partofsky. Двете преподават на деца, тийнейджъри и, не се притеснявайте, зрелите хора с вече изградена кариера в друга сфера, които тепърва се насочват към музиката професионално или любителски, също имат място при нас. Опитът им се гради на преподаване в детски градини, училища, индивидуални и групови уроци, като също така и двете са били част от една от големите вокални школи в София. Сработват се изключително добре заедно. 

 

УРОЦИ ПО ПЕЕНЕ

Уроците по пеене са този компонент, с който ViPart School стартира и е разработен най-силно. Нашите преподаватели работят с ученици в 4 възрастови групи:

4-6 години – най-малките, но вече достатъчно пораснали ученици, при които уроците по пеене преминават под формата на разнообразни музикални игри.

7-12 години – възраст, в която ученикът оформя характера, мнението, желанията и впечатленията си. За нас е удоволствие да възпитаме у тях хъс и мотивация да работят усърдно, за да развиват талантите си.

13-17 години – периодът, в който много неща, свързани с бъдещето, зависят от решенията и действията сега. Подготовка за кандидатстване в университет, изпити и училище на две смени. Бързане и препускане в големия град. Голяма част от тийнейджърите и техните близки преминават през тежки периоди през тези години. Балансът, който пеенето дава и личното отношение на нашите педагози, в комбинация с обкръжаващата среда от творчески настроени ученици, подготовката на всички тях за сценични изяви и, няма как да пропуснем вътрешния ни хумор, са най-доброто средство за добро настроение, енергичност и висок емоционален заряд в дългосрочен план. 

18+ – наши ученици са и зрели хора с различни професии – от такива, които професионално се занимават с музика, актьори и разнородни таланти, до хора със съвсем различни от музиката професии.

Всеки урок по пеене в нашата школа преминава през разпяване в три компонента, като обръщаме специално внимание на правилно певческо дишане, звукоподражателни упражнения и естествено вокалообразуване, изработване на песни се случва във втората част на урока. Показваме разнообразни техники, присъщи за дадения стил.

Индивидуален подход и възможност за избор на стил

Всяка личност, на зряла или в детска възраст, има своите специфики. Ние работим с индивидуалните черти на вссеки от учениците, полагайки усилия да проучим, затвърдим и покажем заедно на публиката силните му страни. И тъй като всеки човек има и слаби страни, което е неизбежен факт, в музикален и артистичен аспект, а и не само, ние се стараем на първо място да открием слабостите у изпълнителите, артистите и учениците, с които работим, а след това да започнем с различни техники, някои от тях вече изпитани, а и много нови такива, да ги развиваме и превръщаме в стабилни!

С всяко следващо посещение на учениците ни, ние ги опознаваме все по-добре. Това е и пътят, по който впоследствие се стига до изграждането на индивидуалния стил на всеки музикант, певец или артист. Заедно правим и подбор на песни или музикални произведения, които учениците ни да учат и да трупат като опит – произведения и песни, с които да се чувстват добре, уверени и изразяващи себе си. Но не само! Сред нещата, които учениците изучават, преподаваме и такива, които са извън зоната на комфорта им, за да се стремят винаги да надскачат себе си (те са само работни в началото). Винаги разчитаме и залагаме на тенденциите, както и на модерното в музикално-сценичния бранш, така че – уроците при нас включват развиване на комплекс от качества у учениците.

ПРИ НАС ЩЕ ОТКРИЕТЕ ОЩЕ:

Различни индивидуални уроци по поп, рок, джаз, народно пеене, солфеж, пиано, китара и други музикални инструменти, индивидуални и групови уроци по актьорско майсторство, сценично поведение и говорене пред публика, музикална теория и много други.